Turtips

Tur- og aktivitetsmuligheter

Eiksetra ligger midt i et flott turområde sommer som vinter. Den ligger rett ved Garsjø, der det er mulig å bade, fiske, padle kano/kajakk og ro.
Det er mange skogsvann i området som er fine badevann og fiskevann; Vrangen, Marivann, Mellomdammen, Goliaten, Vakkertjern og Lelangen.

Dagsturer:
Garsjø rundt, en fin og flat runde på ca 5km. På veien går du forbi sjarmerende hytter og krysser små demninger. På vestsiden av vannet ligger en fin, innegjerdet lavvo, hvor det er fint å ta en pause. Går man denne runden, passer det fint å svinge nedom DNT sin fine koie, Garsjøkoia. Ta en titt inn vinduene, om ikke den allerede er utleid. 

Turen om Storsteinsfjell og Skimten er en fin dagstur fra Eiksetra. Går du lysløypa tilbake til Eiksetra blir det en runde på omtrent 10 km. På vei ned fra Storsteinsfjell går det an å ta en avstikker til Heibu, som er en heller med plass til 10-14 stykker. Avmerket på turkart Finnemarka 1 : 50 000.  

En anne fin tur er Vakkertjern og Tverråsheia. Følg blåmerket vei/traktorvei fra Eiksetra til Løken, så videre på blåmerka sti til Måneskinnsheia og Vakkertjern. Her er det fint å raste og mulighet for å bade. Ned igjen til Eiksetra på tydelig, men umerka sti, ca. 5 km.
Fra Vakkertjern går blåmerka sti videre til Tverråsen. Derfra går det an å følge blåmerka rundløype videre om Skimten og ned til Eiksetra.

 Du finner flere turforslag på UT.no.

Foto: Kathrine Hoem

Eiksetra natursti

Det er etablert en natursti i tilknytning til Eiksetra, hvor det henger 9 poster. Runden er 1,6 km lang og egner seg godt for småbarnsfamilier.

Foto: Hans Inge Berg

Sykkeltur fra Justad til Eiksetra

Fra Justad i Lier går det fin grusvei opp til Vesleløkka. Her skal du ta til venstre og følge grusveien oppover, stadig oppover. Ved enden av stigningen ligger Garsjø, og den runder du og følger skiltene til turisthytta Eiksetra.

Foto: Tore Haare Vestfossen,

Undersrud til Eiksetra

Turen fra Undersrud til Eiksetra byr på både vidt utsyn og åpne skogområder, og kan kombineres med retur via Skimten og Skimtheia, via Tverken eller en mindre utstikker til Storsteinsfjell.